00 logo 1e positief web01

LIVE! NATIONALE KICK-OFF - Samen de winter door

balk samen de winter door

Met Dorp Centraal - Samen de winter door
LIVE! NATIONALE KICK-OFF EN ENERGIECAFÉ - zaterdag 19 november

ECHTENERBRUG - DOPRSHUIS DE BRÊGE - Zaterdag 19 november om 13 uur doet Energiecoöperatie Dorp Centraal mee aan de nationale kick-off van deze landelijke campagne van energiecoöperaties en energiecafé voor mensen die geholpen willen worden of anderen willen helpen de energierekening betaalbaar te houden. Dorp Centraal doet mee voor de inwoners in haar dorpen Echtenerbrug, Delfstrahuizen, Echten, Bantega en Oosterzee.

We gaan samen elkaar de winter door helpen!
En dat gaan we groots aanpakken. De winter staat voor de deur en ondanks dat de overheid bijspringt met een prijsplafond blijft het zaak om zoveel mogelijk energie te besparen. Ondanks dat er via verschillende kanten besparingstips worden gedeeld ontbreekt het vaak nog aan praktische hulp. Daar willen wij verandering in brengen en juist de kracht van de coöperatieve beweging inzetten om mensen extra te helpen!

Met elkaar bereiken we meer
Heb jij behoefte aan energiecoaching, kom langs. We hopen een energiecoach van de gemeente te ontvangen.
Met deze campagne verenigen alle energiecoöperaties in Nederland zich om een praktische beweging op gang te brengen om te helpen bij energiebesparing. Ben jij aardig ‘goed’ in energie in en om huis? Er zijn vast buurt- en dorpsgenoten die je een stap verder kunt helpen door eens met ze mee te kijken en je ervaring te delen. We zoeken ook vrijwilligers in de dorpen en wijken die een training energiecoaching willen doen.

Een aantal grote organisaties onderschrijven en ondersteunen deze winteractie, waaronder Urgenda, Milieu Centraal, Patagonia en de Windvogel.

sdwd m05 sdwd m06

Agenda
Wat doen we 19 november in het dorpshuis De Brêge?
Zaterdag 19 november vindt de nationale kick-off van de campagne plaats.
Tijdens dit moment kunnen mensen die zelf geholpen willen worden met het verlagen van hun energieverbruik en mensen die anderen willen helpen terecht bij het energiecafé van Dorp Centraal in het dorpshuis.

Vanaf 12:45 uur - inloop en koffie
13:00 uur Live! nationale Kick-off online met het toelichten van de campagne. Hierbij informeren we iedereen over de meest eenvoudige en effectieve stappen voor energiebesparing; voor zichzelf en om anderen te helpen.

Special guests - wethouder duurzaamheid Irona Groeneveld  & gemeentelijk energiecoach Arie Heida

tot 15.00 uur Energiecafé!

Voor alle bezoekers is er een cadeautje en een informatiepakket om buren, vrienden, kennissen en familie te helpen besparen.

Dorp Centraal doet mee voor de inwoners in haar dorpen Echtenerbrug, Delfstrahuizen, Echten, Bantega en Oosterzee.

sdwd m08  sdwd m07