Nieuwsbrief april 2017

mail
  spandoek sjinkie  
  Nieuwsbrief 26 september 2023  
 
 

 

Beste vriend van Dorp Centraal,

 

In deze uitgave:

  • Uitnodiging  Ledenvergadering
    20 april 2017,19.45 uur Café Tjeukemeer in Oosterzee

  • Honderden euro's in je zak houden

  • Buurkracht helpt energie besparen

 

Uitnodiging Algemene Leden Vergadering

17 Uitnodiging ALV 20 april s

Op 20 april aanstaande is de Algemene Leden Vergadering van onze energie coöperatie Dorp Centraal. Naast leden zijn ook belangstellenden van harte welkom!

De locatie is deze keer Café Tjeukemeer in Oosterzee.
Zorg dat je er rond 19:45 uur bent, dan kunnen we om 20:00 uur beginnen.


Stukken:

Uit milieu overwegingen drukken wij zo weinig mogelijk af daarom stellen wij u de stukken digitaal ter beschikking.

Nodig ook uw vrienden uit. Dat kan bijvoorbeeld door de poster van de bijlage in een Facebookbericht te delen. Bedankt.

 

Honderden euro’s in je zak houden

17en310gic

100 huishoudens in het gebied van energiecoöperaties Dorp Centraal en Doinawerstal  kunnen binnenkort flink op hun energieverbruik besparen. Tijdens de energie challenge GOED VOORBEELD DOET GOED VOLGEN kunnen zij middels het energiemanagement-kastje Enelogic direct zien hoeveel energie zij verbruiken en ontdekken ze hoe zij energie kunnen besparen. Hiermee kunnen zij hun woonlasten flink verlagen.

Via smartphone of computer kun je eenvoudig je verbruik real-time aflezen. Ook kunnen zonnepanelen aan het systeem worden gekoppeld, waarbij de zelfopgewekte energie en de opbrengsten worden getoond.

Samen energie besparen
De deelnemers krijgen begeleiding en toegang tot een helpdesk. Samen besparen gaat beter. Bij drie bijeenkomsten - de startbijeenkomst , een energie café en een energiemarkt - worden tips en trucs uitgewisseld.   
Het energie management systeem stelt je in staat zelf de balans tussen besparing en comfort te bepalen. ‘Gemiddeld besparen gebruikers van het energiemanagement-systeem zo’n 10 procent aan energie dat is al gauw €200 per jaar. De deelnemers aan het project Goed Voorbeeld Doet Goed Volgen kunnen hun woonlasten dus flink verlagen.‘

Verduurzamen
Het project sluit aan bij het milieubeleidsplan van de Gemeente en de Provincie. Beide overheden subsidiëren het project met een royale bijdrage. Het klimaatakkoord van Parijs begint bij jou thuis.

Doe mee en profiteer
De Energiecoöperatie Doniawerstal en Dorp Centraal zoeken 100 kandidaten. Er is een eigen bijdrage van €35. Meer weten? Aanmelden kan via dorpcentraal@gmail.com  of kijk op www.dorpcentraal.nl voor meer informatie.

Klantenactie!  logo Noordelijk Lokaal Duurzaam vrij

Voor de deelnemers die tijdens het project overstappen naar een energiecontract van Noordelijk Lokaal Duurzaam is er een overstapactie. Ze krijgen de volledige eigen bijdrage na een jaar terug van Dorp Centraal.  De actie geldt ook voor onze trouwe energieklanten.

 

Buurkracht helpt energie besparen

buurkracht loesje

Voor het project GOED VOORBEELD DOET GOED VOLGEN werken we samen met Buurkracht. Al ruim 175 buurten in Nederland worden door Buurkracht professioneel ondersteund bij hun energiebesparingsprojecten.

Het Buurkrachtteam van Dorp Centraal bestaat uit Geartsje Witteveen, Ursi Frehner, Willem de Bruijn, Jitze Oosterloo, Henk Bakker, Ko van de Brink en Geert Schokker. Buurkracht kan bijvoorbeeld een onafhankelijk energieadviseur inschakelen. Deze maakt dan een dorps- en woningscan om inzicht te krijgen welke besparende maatregelen het meeste opleveren.

Buurkracht overlegt voor GOED VOORBEELD DOET GOED VOLGEN met de netbeheerder voor het plaatsen van slimme meters: nodig om je verbruik af te kunnen lezen. Alleen de deelnemer kan dit inzien op zijn computer.
Buurkracht heeft voor Dorp Centraal energiebesparingsprojecten een webpagina aangemaakt, waar deelnemers zich kunnen aanmelden en waar de gerealiseerde energiebesparing wordt getoond.

 

Dorp Centraal Buurkracht

Namens alle inwoners van onze regio danken wij u voor uw actieve medewerking om Dorp Centraal verder te laten groeien.
Mocht u gebruik willen maken van onze energiekostenmeters, vragen of suggesties hebben, of mee willen doen met één van de werkgroepen, aarzel dan niet contact met ons op te nemen. Dat kan gewoon door iemand van de kerngroep aan te spreken in het dorp, of per email: info@dorpcentraal.nl of bel 0514-541431 (Geartsje Witteveen, Secretaris)

 

 
Met vriendelijke groet,
                  leden van de kerngroep Dorp Centraal

Bestuur:
Guus Verhoef, Oosterzee (Penningmeester)
Geartsje Witteveen, Oosterzee (Secretaris)
Willem de Bruijn, Delfstrahuizen (Algemeen Bestuurslid)

Werkgroep PR:
Jeroen Beek, Echtenerbrug
Ursi Frehner, Bantega
John Lennaerts, Echten

Buurkrachtteam & Werkgroep Energiebesparing:
Geartsje Witteveen, Oosterzee
Willem de Bruijn, Delfstrahuizen
Jitze Oosterloo, Oosterzee
Harm de Jong, Oosterzee
Ursi Frehner, Bantega
Geert Schokker, Bantega
Henk Bakker, Echten

Werkgroep Energieopwekking:
Deze werkgroep is in oprichting

 

 
--
  www.dorpcentraal.nl | Contact message  
--
Powered by AcyMailing
Bijlagen
17_uitnodiging_alv_20_april_s.jpg